بخاری گازی بدون دودکش بخریم یا با دودکش؟

ي نويسنده همه چي نويس خوش ذوق

بخاری گازی بدون دودکش بخریم یا با دودکش؟

۱۵ بازديد

پاسخ به این سوال تا میزان زیادی به محل زندگی و شرایط خانه‌ی شما بستگی دارد. اما قبل از خرید دقت کنید که بخاری‌ گازی بدون دودکش برای محیط‌هایی که هیچ راهی به فضای باز ندارند خطرناک ا اما اگر قصد خرید بخاری‌ گازی را دارید توجه کنید که از سیستم ODS برخوردار باشند.

 این سیستم  باعث می‌شود که هنگامی که اکسیژن محیط به کمتر از ۱۸ درصد برسد، گاز ورودی بخاری به صورت خودکار قطع شده و تا زمانی که اکسیژن هوا به حالت عادی برنگردد، دستگاه روشن نشود. به این صورت از گازگرفتگی و خطرات دیگر جلوگیری می‌کند.

انواع مدل بخاری

 

  • بخاری برقی

این نوع بخاری‌ها با نیروی الکتریکی کار میکنند که خوشبختانه همه‌جا در دسترس شماست.این دستگاه‌ها بدون دودکش بوده و معمولا سایز کوچکی دارند، به همین‌دلیل شما میتوانید هر زمان که احساس نیاز کردید آن را با خود جابه‌جا کنید. بخاری‌های برقی خود به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • بخاری برقی فن‌دار
  • بخاری برقی تابشی

بخاری برقی فن‌دار به تازگی در اکثر کافه‌هایی که فضای باز دارند استفاده می‌شود. احتمالا آن‌ها را به صورت یک پنکه پایه‌بلند که باد گرم از آن خارج‌می‌شود دیده‌اید.در جلوی المنت  این بخاری‌ها یک فن قرارداده می‌شود تا باد گرم را به تمام نقاط اتاق هدایت کنند. میزان گرمای تولیدی و همچنین مصرف برق این بخاری‌ها نسبت به سایر بخاری‌های برقی بیشتر است، اما نشستن جلوی باد گرم آن‌ها نیز لذتی دارد که قابل توصیف نیست! همچنین اگر میخواهید هرچه سریعتر فضایی را گرم کنید، راهنمای خرید بخاری توصیه میکند که از این مدل استفاده کنید. البته بهتر است که در فضاهای مرطوب از آن‌ها استفاده نشود.

بخاری برقی تابشی را هم همه‌ی ما میشناسیم. بخاری‌های برقی کوچک و مستطیلی که در اکثر خانه‌ها پیدا می‌شود  از این نوع هستند. انواع مدل بخاری برقی تابشی از یک سطح براق در پشت المنت‌هایشان بهره می‌برند که باعث می‌شود گرما را به اتاق بازتاب داده و فضا را گرم کنند. البته برای اتاق‌های بزرگ چندان مناسب نیستند.

از نقاط ضعف بخاری برقی میتوان به هزینه‌ی بالا و از کار افتادن آن‌ها در صورت قطعی برق اشاره کرد.

 

  • بخاری گازی

محبوب‌ترین نوع بخاری که‌ اکثراً از آن استقبال می‌کنند بخاری گازی است. این بخاری‌ها با گاز طبیعی کار می‌کنند. از انواع بخاری گازی میتوان به بخاری‌های دیواری،زمینی و بخاری گازی بدون دودکش و با دودکش اشاره کرد.

برای اینکه راحتتر بتوانید بخاری مورد علاقه‌تان را  از بین انواع بخاری گازی انتخاب کنید بهتر است به شرایط زندگی و نیاز‌هایتان توجه کنید. اگر عادت دارید زمستان به زمستان بساط نصب بخاری را راه‌بیندازید و بهار جمعش کنید، بهتر است بخاری‌های زمینی را انتخاب کنید. چرا که نصب آن‌ها راحتتر است و گرمای بیشتری هم تولید میکنند. از طرفی بخاری‌های دیواری جای کمتری را به خود اختصاص می‌دهند و به اصطلاح، بین دست و پایتان نخواهند بود.

اگر به خرید بخاری گازی بدون دودکش علاقه‌دارید باید حسابی حواستان را جمع کنید! این بخاری‌ها برای فضاهای بسته مناسب نیستند و استفاده‌ی مداوم آن‌ها در یک محیط کاملا بسته، میتواند حادثه‌آفرین باشد. راهنمای خرید بخاری پیشنهاد میکند که در صورت استفاده از بخاری گازی بدون دودکش همواره درز یک در یا پنجره را باز بگذارید تا دچار گازگرفتگی و... نشوید. البته نصب درست دودکش نیز نکاتی دارد که در پایان این مقاله برایتان خواهم گفت.

 

  • بخاری پاسیو یا چتری

از دیگر انواع مدل بخاری که میشود به عنوان جدیدترین مدل بخاری نیز آن را معرفی کرد، بخاری‌های پاسیو یا چتری هستند که برای استفاده در ویلا‌ها، کافی‌شاپ‌ها، فضاهای باز و آلاچیق بهترین انتخابند. ساختار این بخاری گازی جدید به این صورت است که در قسمت بالایی آن یک مشعل برای روشن کردن گاز مایع قرارداده‌شده است. این مشعل، شعله‌ها را به سمت یک ورقه‌ی فلزی سوراخ‌دار میفرستد و گرما از طریق همین ورقه فلزی به محیط منتقل می‌شود.

نمونه‌ای دیگر از بخاری‌های برقی پاسیو نیز در بازار عرضه‌شده که از طریق اشعه‌ی مادون قرمز فضا را گرم می‌کنند. بخاری‌های چتری به راحتی نصب شده و قابل حمل هستند. از مزایای این بخاری میتوان به ضریب ایمنی بالا اشاره کرد که با وزش باد خاموش نشده و خطرآفرین نیست. این ویژگی، یکی از مشخصات بخاری گازی خوب است.

 

  • شومینه

شومینه‌ها یکی از قدیمی‌ترین انواع بخاری هستند که امروزه در کمتر خانه‌ای استفاده می‌شوند. شومینه‌ها به دو صورت گازی و چوب‌سوز در بازار به فروش می‌رسند. باید بگویم که استفاده از این نوع بخاری‌ها اصلا به‌صرفه نیست. زیرا نوع گازی آن‌ها مصرف انرژی بالایی دارد و نوع چوب‌سوز، خاکستر و آلودگی زیادی در محیط خانه تولید می‌کند.

 

  • بخاری صنعتی

در محیط‌های وسیع مانند سالن ورزشی، مساجد، آمفی تئاتر و... از این بخاری‌ها استفاده می‌شود. مکانیسم این بخاری‌ها که با نام کوره‌ هوای ‌گرم نیز شناخته‌می‌شوند به این صورت است که توسط یک فن در پشت مبدل حرارتی، گرما به تمام نقاط سالن پخش می‌شود. منبع حرارتی این بخاری‌ها یک مشعل است که گاز‌های ناشی از آن توسط فن خارج‌شده و به دلیل احتراق کامل دستگاه، مونوکسید کربن بسیار کمی تولید می‌کند.

 

  • شوفاژ

شوفاژ‌ها شاید مستقیما به عنوان یکی از انواع مدل بخاری شناخته نشوند، اما این سیستم‌ها محیط خانه را به خوبی گرم کرده و به عنوان یکی از مطمئن‌ترین سیستم‌های حرارت مرکزی شناخته می‌شوند. البته نصب شوفاژ به این سادگی‌ها نیست و باید قبل از آن نسبت به خرید پکیج اقدام کنید که هزینه‌ی بالایی برایتان رقم خواهد زد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.