مهم ترین مزیت ثبت نام در سامانه مودیان

ي نويسنده همه چي نويس خوش ذوق

مهم ترین مزیت ثبت نام در سامانه مودیان

۳۲ بازديد

مزایای سامانه مودیان مالیاتی برای مالیات دهندگان!

فعالیت و ثبت فاکتورها در سامانه مودیان چه مزیت ها و امتیازاتی برای مودیان دارد ؟

وقتی صحبت از دریافت مالیات میشود ، باید گفت که در این مسئله ، تا پیش ‌از این یکی از جدی‌ترین مشکلات بخش مولد اقتصاد، ممیزان مالیاتی ای بودند که با دریافت مالیات به‌ میزان و مقدار دلخواه خود و به شکل علی‌الرأسی به مشکل جدی ای تبدیل شده بودند و طبعا بخشی از مشکلات تولیدکنندگان با سازمان امور مالیاتی هم به دلیل همین نظام ممیزمحوری بود که خوشبختانه با راه‌اندازی سامانه مؤدیان و حذف ممیزان مالیاتی، اولین و مهم‌ترین قدم به سمت دریافت عادلانه‌تر مالیات از بخش مولد اقتصاد برداشته شده. از طرفی هم بخش غیرمولد و سوداگر در اقتصاد کشور هم به دلیل عدم امکان شناسایی توسط سازمان امور مالیاتی به‌راحتی امکان فرار مالیاتی داشتند . اما با تجمیع اطلاعات و داده‌ها در سامانه مؤدیان و با راه‌اندازی همزمان سامانه مؤدیان و پایانه‌های فروشگاهی ، امکان دریافت مالیات از بخش غیرمولد اقتصاد هم فراهم خواهد شد...

اما نهایتا شاید این سوال  برای شما هم پیش آمده که این سامانه و فعالیت در آن به عنوان یک مودی مالیاتی چه سود و مزیتی برای افراد ، شرکت ها و کسب و کارهایی که در آن فعالیت میکنند خواهد داشت ؟

ر پاسخ به این سوال مهم نکاتی مطرح میشود که به آنها میپردازیم :

نخستین مزیت اینکه : اصل بر صحت اطلاعات ثبت شده توسط شما در سامانه مؤدیان است، مگر خلاف آن اثبات شود. به این معنا که روال های مختلف صحت سنجی اطلاعات دیگر دست و پاگیر مودیان نخواهد شد و تا حد مطلوبی روند ثبت فاکتورها و ثبت اطلاعات را تسهیل خواهد کرد.

از طرفی ماموران مالیاتی هم حق مراجعه به محل فعالیت مؤدی و مطالبه دفاتر، اسناد و مدارک وی و رسیدگی به آنها را ندارند.مگر تحت شرایط خاصی مثل مؤدیانی که از ثبت نام در سامانه مؤدیان خودداری کنند و نیز خرده فروشیها و واحدهای صنفی که مستقیماً با مصرف کننده نهائی ارتباط دارند (تنها در صورتی که از پایانه فروشگاهی استفاده نکنند ). همچنین مودیانی که تحت شرایط زیر اثبات شود که در ثبت اطلاعات خود در سامانه مؤدیان تخلف کرده اند :

1_ عدم صدور صورتحساب الکترونیکی از طریق سامانه مودیان

2_کتمان فعالیت یا درآمد

3_کم اظهاری یا بیش اظهاری در ثبت قیمت یا مقدار فروش

تحت این شرایط خواهد بود که ماموران مالیاتی حق مراجعه به محل فعالیت مؤدی و مطالبه دفاتر، اسناد و مدارک وی و رسیدگی را خواهند داشت.

همچنین مشوق هایی هم برای صاحبان مشاغل در نظر گرفته شده که تحت شرایط زیر به آنها تعلق میگیرد:

در پنج سال اول پس از استقرار سامانه مؤدیان وارد سامانه شده اند .

فقط مشمول صاحبان مشاغل می باشد.

فروش از طریق پایانه های فروشگاهی انجام شده باشد.

کالاها و خدمات موردنیاز خود را از واحدهای اقتصادی عضو سامانه مؤدیان خریداری کرده باشند.

اما این مشوق ها چه چیزهایی هستند؟

بیست درصد مالیات بر ارزش افزوده ای که مؤدی در هر دوره به سازمان پرداخت میکند یا یک درصد فروش وی (هر کدام کمتر باشد )، حداکثر تا شصت میلیون ریال در هر دوره مالیاتی به عنوان پاداش همکاری مؤدی، از مالیات بر ارزش افزوده دوره بعدی وی (و در صورتی که بیش از مالیات آن دوره باشد ، از دوره های بعد از آن ) کسر میشود .

همچنین اگر این مؤدیان طبق قانون مشمول مالیات بر ارزش افزوده نباشند ، از مالیات عملکرد آنها در همان سال کسر می شود. پاداشی که به این مؤدیان تعلق می گیرد، از پنجاه درصد ( 50 % ) مالیات عملکرد ابرازی آنان بیشتر نخواهد بود.

این مشوق ها فقط معطوف صاحبان مشاغل نشده و مصرف کنندگان نهایی هم از این سامانه بهره میبرند البته به شرطی که :

خریدهای خود را از فروشندگان مجهز به پایانه فروشگاهی انجام دهند.

و پرداخت را از طریق شبکه پرداخت بانکی انجام دهند

این مشوق ها  برای مصرف کنندگان نهایی به این صورت است که :

از هر ده صورتحساب الکترونیکی صادرشده توسط پایانه های فروشگاهی یک صورتحساب به صورت قرعه کشی برخط انتخاب شده ، دو برابر مبلغی که خریدار براساس آن صورتحساب به عنوان مالیات بر ارزش افزوده پرداخت نموده است، به حساب بانکی وی مسترد میشود .

برندگان این جوایز هم تا میزان معافیت مالیات بر درآمد حقوق ، از شمول مالیات و تسلیم اظهارنامه مالیاتی مربوط به این جایزه، معاف هستند .

همچنین اشخاصی که مشمول مالیات بر ارزش افزوده اند با ثبت نام و رعایت قوانین سامانه ، بدهی مالیات بر ارزش افزوده شان که مربوط به سال 1396 و قبل از آن می باشد ، قطعی شده و کلیه جریمه های متعلقه آن به مدت سه سال تعلیق میشود.

این خلاصه ای از مزایا ، تشویق ها و تسهیلاتی بود که سامانه مودیان مالیاتی برای شرکت ها ، کسب و کار ها و حتی مصرف کنندگان نهایی و مردم در نظر گرفته تا این روند جدید اخذ مالیات را تسهیل و تسرع بهتری ببخشد .
برای ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی توسط پیشرو حساب از کارشناسان خبره ما مشاوره بگیرید .

۸ مزیت اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی

 
 
دامنه کاربرد پایانه فروشگاهی بسیار وسیع بوده و همه فعالان اقتصادی مشمول مالیات بر درآمد و مشمول مالیات بر ارزش افزوده که در بخش‌های تولید و توزیع کالا و خدمات اشتغال دارند را در بر می‌گیرد.
به گزارش مهر در سال‌های اخیر به موازات افزایش اهمیت درآمدهای مالیاتی در بودجه سالانه، تلاش‌های زیادی برای پی‌ریزی یک نظام مالیاتی مبتنی بر اطلاعات و ریزداده‌های شفاف صورت گرفته است. قانونگذاران در موارد مختلفی همچون اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم در سال ۱۳۹۴، قوانین بودجه و قانون برنامه توسعه، پیگیر این مهم بوده‌اند. اما تصویب قانونی تحت عنوان «قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان» از جمله مهم‌ترین اقدامات در این زمینه بوده است.
نظام یکپارچه و فراگیر قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، یک نظام جامع جمع‌آوری و پردازش اطلاعات در سطح ملی است. مهم‌ترین و اصلی‌ترین شالوده این نظام، داده‌ها و اطلاعات جمع‌آوری شده است که از مدیریت جریان اطلاعات مالی و مالیاتی مودیان شروع شده و با مدیریت اطلاعات اقتصادی، تجاری و مالی تکامل می‌رسد.
قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان به منظور شفاف‌‌سازی تدریجی مبادلات اقتصادی و در راستای ایجاد زیرساخت مالیات الکترونیکی و تحقق اهداف دولت الکترونیک و جهت تسهیل در شناسایی درآمد واقعی مؤدیان و رعایت عدالت مالیاتی قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان در ۲۱ مهر ماه ۱۳۹۸ به تصویب نمایندگان مجلس رسید و در ۱۱ آبان همان سال تأییدیه شورای نگهبان را دریافت کرد و در نهایت رئیس‌مجلس دهم آن را برای اجرا به دولت دوازدهم ابلاغ کرد.
این در حالی است که در دولت گذشته تنها بخش کوچکی از این قانون فرآیند اجرایی را طی کرد و سرعت پایین ایجاد زیرساخت‌های اطلاعاتی و فنی سامانه مؤدیان مالیاتی، انتقاد بسیاری از کارشناسان را در پی داشت.
دولت سیزدهم؛ احیاگر قانون سامانه مؤدیان
دولت سیزدهم ‌اندکی پس از آغاز به کار، اصلی‌ترین و محوری‌ترین اقدام سازمان امور مالیاتی را اجرای قانون سامانه مؤدیان و پایانه‌های فروشگاهی اعلام کرد که در این خصوص با تکمیل بخش زیادی از اصلی‌ترین فاز این سامانه که شناسایی بسیاری از مؤدیان مغفول مانده و تعیین مالیات مشاغل و کسبه بر اساس نوع شغل آنهاست، توانست بخش مهمی از فرارهای مالیاتی اصناف، حِرَف و حقوقی‌هایی که با دور زدن قانون، از معافیت‌ها برخوردار می‌شدند را شناسایی کند.
اتصال دستگاه‌های کارتخوان به پرونده‌های مالیاتی حتی برای صنوف خُرد نیز از مهم‌ترین دستاوردهای سازمان امور مالیاتی در دولت سیزدهم است. هر چند که برخی حرفه‌ها مانند وکلا و پزشکان که از عمده‌ترین مشاغل دارای فرارهای مالیاتی یا بعضاً عدم تمکین از قانون مالیات‌های مستقیم هستند، همچنان از ترفندهایی برای‌گریز از پرداخت مالیات بهره می‌برند که اصلی‌ترین آن، «کارت به کارت» یا دریافت نقدی حق ویزیت یا حق الوکاله از بیماران یا مراجعان است.
با این حال در قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، تفکیک حساب‌های شخصی از تجاری نیز دیده شده که با استفاده از آن در صورت همکاری بانک مرکزی با سازمان امور مالیاتی، امکان شناسایی فرارهای مالیاتی از محل کارت به کارت وجود خواهد داشت؛ مؤدی مالیاتی ملزم به اعلام حساب بانکی تجاری خود و تفکیک آن از سایر حساب‌های شخصی اش در سامانه مؤدیان است ولی برخی مشاغل و اصناف که درآمدهای بالایی دارند، برای فرار از پرداخت مالیات، روش‌هایی چون استفاده از حساب‌های بانکی اجاره‌ای، واریز مبالغ به چندین حساب بانکی متعدد و روی آوردن به دریافت‌های نقدی را در پیش گرفته‌اند که آن‌گونه دستگاه مربوطه (سازمان امور مالیاتی) اعلام کرده، الگوریتم‌های متعددی برای شناسایی این روش‌ها طراحی شده است.
مشمولین سامانه مؤدیان چه اشخاصی هستند؟
اما برای آشنایی بیشتر با این قانون،لازم است بدانیم تمامی اشخاص حقیقی که صاحب مشاغل صنفی و غیر صنفی هستند و تمامی اشخاص حقوقی باید عضو سامانه مودیان شوند و حساب‌های تجاری خود را تعیین کنند تا مشخص شود تراکنش‌های مالی تجاری را در کدام حساب انجام می‌دهند، سازمان امور مالیاتی نیز آن حساب را ملاک مالیات‌ستانی قرار می‌دهد. مطابق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان استفاده از حساب‌هایی که برای انجام فعالیت‌های شغلی به سازمان معرفی نشده است، تخلف محسوب می‌شود.
مزایای استفاده از پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان
دامنه کاربرد پایانه فروشگاهی بسیار وسیع بوده و همه فعالان اقتصادی مشمول مالیات بر درآمد و مشمول مالیات بر ارزش افزوده که در بخش‌های تولید و توزیع کالا و خدمات اشتغال دارند را در بر می‌گیرد.
با پیاده‌‌سازی پایانه فروشگاهی در سطح واحدهای کسب و کار، ضمن تسریع، تسهیل و شفافیت مبادلات تجاری، افزایش شفافیت جریان درآمدها و کاهش هزینه‌های قانونی صاحبان مشاغل نیز اتفاق می‌افتد. همچنین باعث جلوگیری از فرار مالیاتی و پولشویی در کشور می‌شود و می‌تواند به تأمین بودجه کشور کمک کند.
بی تردید، با استقرار کامل سامانه پایانه فروشگاهی، امکان حذف دفاتر قانونی اعم از دفتر روزنامه و دفتر مشاغل برای اشخاص حقیقی وجود دارد. این موضوع ضمن کمک به فرآیند شناسایی و تشخیص دقیق درآمد مودیان مشمول در بخش مالیات‌های مستقیم، امکان شناسایی فعالان اقتصادی در نظام مبادلات اقتصادی، سهولت برآورد ظرفیت مالیاتی کشور، شفاف‌‌سازی اقتصادی در طول زنجیره واردات، تولید، مصرف و مالیات‌های پرداخت شده مرحله قبل و به حداقل رساندن فرار مالیاتی را فراهم می‌آورد.
استفاده از پایانه‌های فروشگاهی مزایای متعددی دارد که علاوه‌بر عناوین یاد شده می‌توان به موارد زیر نیز اشاره کرد:
- تحقق اهداف دولت الکترونیکی و اقتصاد مقاومتی
- ایجاد عدالت نسبی مالیاتی
- شناسایی صحیح درآمدهای مشمول مالیات و کاهش فرار مالیاتی
- ایجاد شفافیت شناسایی درآمد حاصل از کسب و کارها و تعیین دقیق مالیات و عدم تضییع حقوق مودیان و دولت
- تشکیل پایگاه داده معاملات اقتصادی در سطح کشور
- ایجاد تعامل بین سازمان‌های دولتی براساس الگوی مشخص
- تشکیل پایگاه‌های اطلاعاتی آماری در حوزه تأمین و توزیع کالا و خدمات
- تسهیل و روان‌‌سازی کسب و کارها با استفاده از روش‌های مبتنی بر فناوری‌
راهبردها و اصول اجرای قانون
از جمله موارد مهمی که دولت بایستی پس از اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان مد نظر قرار دهد تا این قانون به اهدافی که برای آن متصور است برسد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: اجرای قانون کمترین اخلال را در کسب و کار مودیان ایجاد نماید، حفظ حریم شخصی و رعایت اصول محرمانگی داده و اطلاعات کسب و کار مودیان؛ دریافت حداکثری داده و اطلاعات مورد نیاز نظام یکپارچه و فراگیر قانون پایانه‌های فروشگاهی، ایجاد فضای آزاد و قانون‌مند در بستری رقابتی.
تجربه روسیه
روسیه از جمله کشورهایی است که در سال‌های گذشته از سامانه مودیان برای ساماندهی مشاغل خرده‌فروشی خود استفاده کرده است. استفاده از پایانه‌های فروشگاهی غیر برخط در روسیه از گذشته متداول بوده است، اما طبیعتاً این ابزارها نمی‌توانستند نیازهای اطلاعاتی و مالیاتی مورد نیاز برای رسیدن به شفافیت اقتصادی را فراهم کنند. زیرا منبع قابل اطمینانی از درآمد اشخاص و یا کامل بودن سوابق درآمدی افراد را تضمین نمی‌کرد. همچنین این امر به ابتلای بالای اجتناب از مالیات در بخش خرده‌فروشی نیز منجر شده بود.
به همین دلیل، نظام خدمات مالیاتی فدرال روسیه به تدریج کسب و کارهای خرده‌فروشی را ملزم به استفاده از پایانه‌های فروشگاهی برخط کرد. نظام خدمات مالیاتی فدرال روسیه اهدافی چون ایجاد رقابت عادلانه‌تر در کسب و کارها، کاهش امکان تقلب مالیاتی، کاهش هزینه‌ها برای کسب و کارها و نظام مالیاتی از طریق کاهش تعداد بازرسی‌ها را به عنوان مزیت پایانه‌های فروشگاهی برخط معرفی کرده است. نظام خدمات مالیاتی این کشور، به منظور کاهش هزینه‌های وصول مالیات و افزایش تمکین مالیاتی، مطالعات خود را در زمینه استفاده از فناوری‌های مدرن انجام داده بود. در نتیجه این مطالعات که از منابع بین‌المللی، به ویژه کشور کره جنوبی استفاده شده بود، منجر به پیاده‌‌سازی پایانه‏‌های فروش برخط به صورت آزمایشی در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ شد.
دولت فدرال روسیه در آن مقطع با یک مصوبه، پشتوانه قانونی لازم برای انجام چنین طرح آزمایشی را انجام داد. اساس این ایده، ثبت برخط هر پرداخت بود که اجازه تأیید آن توسط خریدار انجام می‌شد. چنین طرحی با ایجاد سیستمی از ابزارهای کنترل اجتماعی، ضمن اطمینان از منافع مشاغل، دامنه تخلفات را به حداقل می‌رساند.
 
 
 
 
 
 
 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.