هزینه صادرات ماهی قزل آلا به عراق

ي نويسنده همه چي نويس خوش ذوق

هزینه صادرات ماهی قزل آلا به عراق

۲۹ بازديد

راهنمای صادرات ماهی به عراق

واسطه صادرات به عراق

واسطه صادرات  ماهی به عراق یکی از نیازهای اساسی برای صادرات به این کشور می باشد و این یکی از مهم ترین چالش های این مسیر است. واسطه صادرات، نقش مهم و ارزش آفرینی را در پروسه صادرات طی میکند چون با استفاده از تجربه های متفاوت، می تواند باعث افزایش سرعت صادرات به همراه کاهش هزینه آن شود که همین نکته میتواند سود صادر کننده را تا چند برابر افزایش دهد.

صادرات ماهی کپور به عراق

صادرات ماهی کپور به عراق جز معمول ترین انواع صادرات به کشور عراق می باشد. این ماهی که از لحاظ طعم و مزه خیلی مورد علاقه مردم کشور عراق می باشد از دیرباز یکی از بیشترین محصولات مواد غذایی صادر شده از کشور ایران به کشور عراق می باشد.

مزایای صادرات ماهی کپور به عراق

مزایای صادرات ماهی کپور به عراق این است که به دلیل اینکه مردم کشور عراق و عموماً اکثریت مردمان عرب زبان علاقه بسیار زیادی به ماهیان چرب دارند این چربی گوشت لذت بسیار زیادی را در هنگام خوردن آن برای آنها به همراه دارد.

رشد نمونه های پرورشی ماهی کپور از لحاظ سرعت حدود دو برابر نمونه وحشی آن است. وزن این ماهی به طور معمول بین ۲ تا ۱۰ کیلوگرم است که البته وزن های بالای ۴ کیلوگرم به سختی یافت می شود.

نکته مهم این است که معمولاً وزن مورد علاقه مردم عراق بین ۲ تا ۴ کیلوگرم است که اکثر صادراتی که از کشور ایران هم در حال انجام است در همین محدوده وزنی می باشد. رنگ بدن ماهی کپور عموماً قهوه ای متمایل به رنگ زرد است.صادرات ماهی قزل آلا به عراق

صادرات ماهی قزل آلا به عراق در سال های گذشته رواج زیادی یافته است به طوری که خیلی از استخرهای پرورش قزل آلا با رویکرد صادرات به عراق مراحل آماده سازی ماهی خود را طی میکنند.

در بحث صادرات ماهی وزن ماهی بسیار مهم است این کشور هم مانند کشور روسیه علاقه مند به ماهی با وزن های بالا می باشند به طوری که ماهیان زیر ۲ کیلوگرم هیچ جذابیت صادراتی برای مشتریان این کشور نخواهند داشت و تمام تلاش صادر کنندگان محترم می بایست بر این باشد که حتماً وزن ماهی را پس از فرآوری و بسته بندی به حداقل دو کیلوگرم برسانند.

مراحل تامین ماهی

از مهمترین مراحل صادرات ماهی به کشور عراق مرحله تامین آن می باشد. این تامین می بایست از مزارع ای صورت گیرد که هم از لحاظ بهداشتی محصول مورد نظر را تامین نماید و هم از لحاظ تداوم تامین صادر کننده را مطمئن گرداند تا شرکتی که قرار است مراحل صادرات را انجام دهد تا بتواند با مشتری عراقی خود در تمام مراحل کار در بلند مدت همان محصول اولیه را با همان وزن و همان کیفیت و رنگ محصول دریافت نماید.

شرکت فیله شمال از آنجا که بیشتر از دو دهه است که با تمامی مزارع پرورش ماهی قزل آلا چه به صورت گوشت معمولی و چه به صورت قزل آلای با گوشت قرمز همکاری مداوم دارد لذا میتواند به عنوان یکی از قویترین تامین کننده های کشور در زمینه ماهی قزل آلا اقدام به صادرات ماهی به عراق نماید.بسته بندی ماهی برای صادرات عراق

از لحاظ بسته بندی محصول، اکثر ماهی هایی که به کشور عراق صادر می شوند به صورت فله و حجیم می باشند و تاکنون شرکتهایی که مبادرت به صادرات به کشور عراق کرده اند نتوانسته اند که محصولات با وزن خرد و به صورت بسته بندی فروشگاهی به این کشور صادر کنند اما شرکت فیله شمال از آنجایی که از لحاظ دستگاههای بسته بندی با متد روز اروپا همسان است می‌تواند تمام آبزیان مورد نظر را برای صادرات به کشور عراق هم به صورت فله و هم به صورت بسته بندی فروشگاهی تامین و به این کشور صادر نماید.

فرآوری ماهی برای صادرات

اکثر ماهی هایی که به کشور عراق صادر می شوند از لحاظ فرآوری به شکل سر زده شده و شکم خالی صادر می شوند.

این حالت معمول ترین روش صادرات آبزیان به کشور عراق می باشد اما شرکت فیله شمال با توجه به فعالیت و تجربه زیاد در بخش فرآوری ماهی این نوید را به صادر کنندگان محترم می دهد که این شرکت می‌تواند انواع فرآوری را روی ماهیان پیاده سازی کند. این انواع فرآوری رامی توان به اقلام فیله، فیله مزه دار شده، فیله دودی، استیک و …. نام برد.

ماهیانی که از ایران به کشور عراق صادر می شود شامل دو گونه می باشد:

  • گونه اول ماهی تازه
  • گونه دوم ماهی منجمد

در بخش صادرات ماهی تازه به کشور عراق روند فعالیت به صورت زیر می باشد:

در این مرحله ماهی در مزرعه ای که قبلاً با آن قرارداد بسته شده و تضمین محصول گرفته شده صید می شود که البته این صید باید با شرایط دامپزشکی هماهنگ باشد و قطعاً دکتر دامپزشک آن مجموعه نظارت کاملا مستقیم روی این صید باید داشته باشد.

بعد از صید بهداشتی از این مزرعه، ماهی به همراه یخ با ماشین های حمل مورد تایید دامپزشکی که می بایست کد مخصوص دامپزشکی را دارا باشند به کارخانه فرآوری در دمای صفر تا مثبت چهار درجه حمل می شوند.

این ماهی ها پس از رسیدن به کارخانه بسته بندی و فرآوری و بعد از شستشوی اولیه به پیش سرد کن اولیه انتقال داده میشوند.

و بعد از آبکش شدن به سالن فرآوری انتقال داده میشود تا مطابق نوع فرآوری درخواستی ، محصول آماده انجماد بشود.

در این قسمت مطابق سفارش دریافتی از مشتری می توان انواع فرآوری را روی محصول پیاده‌ سازی کرد. در این بخش بستگی به این دارد که مشتری شما در کدام قسمت از بازار قرار دارد و مطابق با آن نوع فرآوری تغییر خواهد کرد.

مثلاً اگر مشتری شما ماهی را برای استفاده در هایپر مارکت ها نیاز داشته باشد قاعدتاً نوع فرآوری متمایل به وزن های پایین تر و نوع فرآوری پیچیده تری را طلب می کند مثلاً بسته بندی استیک ماهی ۲۰۰ گرمی و اگر مشتری شما بخش فروش عمده ماهی را در بازارهای عمده فروشی ماهی در عراق را دارا باشد می بایست ماهی به صورت سر زده و شکم خالی شده و با بسته بندی با اوزان بالاتر صورت گیرد.

بعد از اینکه ماهی مرحله فرآوری خود را به اتمام رساند آن را به پیش سردکن ثانویه انتقال داده تا مجدداً دمای مناسب را پیدا کند و بعد از آن ماهی با سینی های مخصوص حمل مواد غذایی بهداشتی به داخل تونل انجماد که دمای آن منفی ۳۸ درجه سانتی گراد است انتقال داده میشود. مدت زمان نگهداری ماهی در تونل انجماد به وزن ماهی و قطر گوشت آن مربوط است که طبیعتاً هرچه وزن ماهی بالاتر و قطر گوشت آن بیشتر باشد مدت زمان بیشتری را برای رسیدن به انجماد درست می طلبد.

پس از آن که ماهی کاملاً به دمای مورد نظر رسید آن را از داخل تونل انجماد بیرون کشیده و به سالن بسته بندی انتقال داده میشود تا پس از بسته بندی ثانویه و در انتها بسته بندی نهایی به صورت کارتن محصول نهایی به سردخانه نگهداری که دمای آن منفی ۱۸ درجه سانتیگراد است انتقال می یابد.

حال محصول آماده حمل از درب کارخانه بسته بندی و فرآوری به سمت گمرک مقصد و از آنجا هم به سمت کشور عراق انتقال داده میشود. تمامی آزمایشات و مدارک لازم ای که این محصول در لحظه عبور از مرز ایران نیاز دارد را می بایست در مراحل تامین ماهی و فرآوری و بسته بندی آن آماده کرد تا آن محصول بدون هیچ مشکلی و در کوتاهترین زمان ممکن به کشور عراق برسد تا کیفیت محصول در بالاترین سطح خود باقی بماند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.